Om en banankage egentlig er sund

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Måske tror du, at bare fordi man skriver et relativt sundt præfiks bagefter et suffiks eller grundstammen i et ord for den sags skyld, så udligner de hinanden eller gør endestammen sund også.

Gid det bare var sådan.

For at bruge lægmandssprog så mener vi sådan set mere banalt forklaret, at hvis man – som i dette tilfælde – betragter en kage i sig selv, så er den sjældent særligt sund at indtage, omend den ofte smager umanerligt godt med sit sukkerindhold, mange smagsoplevelser, glasur og meget andet.

Kunne man så eliminere det usunde ved at indsætte noget sundt både i ordet og i kagen, så var vi nok et generelt meget slankere folkefærd. Sådan ligger landet bare ikke.

En banankage kan på overfladen lyde sund, fordi man putter bananer i eller tilsætter noget bananessens, men det ville svare til, at man tror, at man gør en lasagne sund ved at smide et knivspis grønt på toppen – det er mere til pynt, end det er til gavn.

Hvis du virkelig vil have lavet en sund banankage, så skal du lave den af fedtfattige ingredienser og holde lidt igen med de elementer, som er uundgåelige og er med til at give smagen, men tilsætte dem bare lige markant nok, så smagen bliver bibeholdt, men ikke dominerer indholdet, hvis det er med til at gøre den usund.

Som alternativ kan man virkelig proppe banankagen med bananer både i indhold, men også som bananskiver på overfladen eller hele bananer på eller som spise ved siden af.

Dog er det lidt en myte i sig selv, at bananer bare altid er sunde, for de er faktisk en af de mere usunde frugter, selvom den dog stadig er sund.

Så hvis du propper banankagen med bananer, så tager du bare de kalorier på – selvom det så er ret så sundere kalorier end ellers.

Post Author: Anders Lundtang Hansen