Brunch – København: Hvilket spisested skal du vælge at starte dagen på?

22 September 2022 Camilla Skøtt

editorial

Vil du gerne have en god start på dagen – og har du masser af tid – så er brunch den perfekte mulighed. Men brunch København er et vidt begreb, for hvilket spisested skal du vælge?

Vi kan ikke give dig et definitivt svar på det spørgsmål; der er for mange faktorer, der spiller ind. Men vi kan give dig lidt inspiration til, hvad du kan overveje, forud for valget af brunchsted – forhåbentlig kan det inspirere dig til at træffe det helt rette valg.

 

brunch københavn

 

Stemningen på spisestedet

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvilken stemning du efterspørger. Har du brug for afslapning og fordybelse, fordi du skal ordne nogle ting på computeren, mens du drikker kaffe, eller trænger du til liv og glade dage?

Du kan også tage med i betragtningerne, hvem du skal spise sammen med – hvis du altså ikke skal spise alene. Skal du nyde din brunch med en romantisk date, er det måske rart med et mindre, afslappet og intimt sted, mens den store vennegruppe sikkert passer bedre ind på en større restaurant med plads til store armbevægelser.

Sidst men ikke mindst er der vejret. Skinner solen fra en skyfri himmel, og vil du gerne nyde din brunch udendørs – ja, så skal du finde et sted, der tilbyder netop det.

 

Hvilken type brunch har du lyst til?

Er det den helt store sult, der skal stilles, og vil du gerne spise, til du revner? Så er det muligvis en idé at overveje brunchbuffet, hvis du ikke vil sprænge økonomien. Her kan du ikke bare vælge og vrage blandt alle dine yndlingsbrunchelementer, du kan også gå igen og igen, indtil du ikke kan spise mere.

Buffeten er i øvrigt en god idé, hvis I er mange, der skal spise sammen. På den måde er I sikre på, at der er noget for enhver smag.

Drømmer du derimod om en mere delikat anretning, og vil du gerne selv have en finger med i spillet, når tallerknen skal sammensættes? Så kan du overveje en af de populære kryds af-caféer, hvor du selv sammensætter din brunchmenu ud fra køkkenets muligheder.

 

brunch københavn

 

Drikkevarer – særligt de kolde

Langt de fleste spisesteder kan servere en nogenlunde kop kaffe, men det er ikke alle steder, du kan få en lækker juice eller en god smoothie. Eller sågar et glas champagne.

Du kan derfor med fordel overveje, hvad du sætter pris på i en brunchmenu, når det kommer til drikkevarer, før du vælger, hvor du skal nyde din udvidede morgenmad.

More articles