Gå til lægen, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål i forbindelse med hjertesvigt

07 februar 2018 Emilie Jacobsen
Gå til lægen, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål i forbindelse med hjertesvigt

Hjertesvigt er en virkelig ubehagelig lidelse at have. Den kan gøre dig stakåndet, og du kan blive meget træt af den. Det er dog også muligt for dig at fortsætte med at leve dit liv på helt normal vis, hvis du har fået sygdommen. Den behøver derfor ikke at være en stopklods for dig.

Hvis der er noget, som du er i tvivl om, hvis du har spørgsmål til, hvad du må og ikke må, eller hvis du føler, at der er noget galt, er det vigtigt, at du går til lægen. Det kan give dig svar på spørgsmålene og gøre, at du ikke for eksempel tager unødvendige forholdsregler. Det kan også gøre, at du får vished for, om der er noget galt eller ej. Det kan være rigtig ubehageligt at gå rundt med en følelse i kroppen af, at der er noget galt, men at du ikke kan sætte fingeren på, hvad det er. Der kan det være godt at gå til lægen med det samme og få det undersøgt en gang for alle. 

Noget af det, som du dog er nødt til at ændre, hvis du lider af hjertesvigt, er dine rygevaner. Det er ikke sundt for kroppen at ryge, og det er derfor noget, som du er nødt til at holde op med, selvom det er svært. Når du ryger, bliver noget af ilten brugt til rygningen. Når du har hjertesvigt, har dit hjerte i forvejen svært ved at føre ilten rundt i kroppen. Rygning kan altså gøre dig mere stakåndet. 

Udover at du nok er nødt til at holde op med at ryge, er du nok også nødt til at gøre noget ved din vægt, hvis du vejer for meget. Når du vejer for meget, øger det hjertets belastning, hvilket heller ikke er godt, når du lider af hjertesvigt. Læs mere på http://www.hjertebalance.dk/ 

Flere nyheder