Ny eller brugt Kia?

23 January 2022 Steffen Hansen

editorial

Det kan være en større proces at finde den rette bil til en selv, når man har besluttet sig for at finde en bil. Men i dette indlæg kommer vi ind på, hvorvidt du skal vælge en helt ny bil, eller om du skal købe en brugt.

En brugt bil

Hvis du gerne vil spare penge, så er det smarteste valg nok at købe en brugt bil. Her kan du typisk spare en god slat ift. nyværdien, men det kommer også med nogle ulemper. Brugte biler er der nemlig som udgangspunkt ikke garanti på. Dette betyder, at du selv skal stå for samtlige reparationer, hvis der er noget der går i stykker umiddelbart efter du har fået bilen. Dog kan det være muligt at få en brugt bil med garanti, hvis du køber den hos en Kia forhandler i Næstved. Forhandlerne giver nemlig typisk 1-2 års garanti på deres brugte biler også.

image

En ny bil

Der er mange fordele ved at købe en ny bil, men som nævnt tidligere, så er det klart den dyreste løsning. En ny bil koster typisk noget mere end en brugt bil, og man skal derfor være forberedt på, at dette er den dyre løsning. Der er dog også nogle fordele, når det kommer til nye biler. Med en ny bil, så kan du helt selv bestemme hvilket ekstraudstyr den skal komme med, hvilken farve den skal have, og om der er nogle specielle ting du vil have gjort ved den.

Udover at du har mere frihed, så kan du også ved en ny bil få op til 7 års garanti, som gælder alt på bilen udover sliddele. Dette giver dig en slags ekstra forsikring, hvis uheldet er ude, og du ender med at skulle have bilen på værksted. Ved at købe en ny bil, så kan man typisk også forhandle en bedre forsikring, når man køber den gennem forhandleren.

More articles