Hvad får en akademiker ud af en fagforening?

09 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Der er sikkert mange akademikere der har stillet sig det spørgsmål om en fagforening ikke kun er for de personer med kort eller ingen uddannelse. Det er det ikke. Som akademiker kan du i samme høje grad benytte dig af de mange tilbud som fagforeningerne i dag tilbyder.

En fagforening er idag meget mere end en forening, der kæmper for rettigheder på arbejdsmarkedet. De er i lige så høj grad en sparringspartner, når det kommer til din karriere. Du kan søge på fagforening akademiker og se udbudet af fagforeninger til akademikere. 

Hvad tilbyder en fagforening i dag?

I dag er det de færreste der over en længere periode kan klare sig for de knap 19.000 kr. man får udbetalt før skat af sin A-kasse. Derfor tilbyder fagforeningen en tillægsforsikring, der alt efter hvad du vælger af beløb giver dig op til 90% af din nuværende løn i op til 2 år. 

Det giver dig en ro til at finde det næste job, uden at skulle sige ja til det første og bedste tilbud.

Derudover tilbyder fagforeningen karrieresparring. Hvordan lander du dit næste job eller hvad skal der til for at det bliver dig der bliver valgt. Det er ofte personer med en lang karriere bag sig, der står for sparringen og rådgivningen.

Da knap 50% af alle stillinger bliver besat via netværk afholder fagforeningerne netværksmøder. Enten i form af rene netværksarrangementer, men også i form af kurser og efteruddannelser. Det kan også være i en form som fyraftensmøder.

Juridisk hjælp er også en stor del af fagforeningernes arbejde. At kan er akademiker fritager ikke en fra at kunne komme i en situation på ens arbejdsplads, hvor det kan være nødvendigt at få juridisk hjælp. Det kan være hjælp til at blive fritstillet eller hvis der er en konflikt på arbejdspladsen, hvor der skal bruges juridisk bistand.

More articles