Vil du skilles eller give dit parforhold en chance til?

14 september 2016 admin

Er du og din partner kørt sur i jeres parforhold? Er I begge to så trætte af at skændes, at I ikke orker mere? Forekommer det jer at være den nemmeste løsning at blive skilt i en fart i stedet for at fortsætte magtkampene i hverdagen? Overvej lige, om I stadig elsker hinanden så meget, at det endnu er værd at kæmpe for. I så fald er parterapi en rigtig god måde at lære at tackle jeres problemer på, få løsnet op for konflikterne og finde nye kærlige måder at være sammen på. En god parterapeut kan hjælpe jer med at belyse alle de destruktive mønstre i jeres forhold, gøre jer bevidste om, hvornår I angriber eller trækker jer fra hinanden, hvornår I glemmer at lytte til hinanden eller tromler henover hinanden. Hos en parterapeut kan I få nye teknikker til at tale sammen og blive mere lydhøre over for hinanden, lære at imødekomme hinandens behov og få et tættere og mere autentisk forhold fyldt med livsglæde.    

Utroskab – skilsmisse eller ny chance

Har du mistanke om, eller har du fået bekræftet, at din partner er utro, så er det sandsynligt, at du også overvejer skilsmisse. Måske er du eller din partner i tvivl om, hvorvidt I skal gå fra hinanden eller blive sammen i kølvandet på utroskab, og ofte er der så mange voldsomme følelser i spil som f.eks. vrede, jalousi og hævngerrighed, at det kan være svært selv at finde ud af, hvad I vil eller ikke vil. I parterapi kan I sammen med en dygtig parterapeut få afklaret jeres situation, og dermed bliver det nemmere at finde ud af, om I vil skilles eller give hinanden og forholdet en ny chance. Det kræver, at I begge to er villige til at gøre jer umage for at få det til at fungere, men det kan godt lade sig gøre at genopbygge en nyt tillidsbaseret forhold.

Dygtig parterapeut i trygt samtalerum

For at I skal få mest ud af parterapien, er det vigtigt, at I ”svinger” med jeres parterapeut. Det vil sige, at der skal være en god kemi, hvor I begge to føler jer trygge ved, at en tredjepart bliver lukket ind i jeres intimsfære, hvor I sidder og taler om alle de svære følelser f.eks. i forbindelse med utroskab. Forskellige parterapeuter har forskellige arbejdsmetoder, og derfor kan det være en god ide at få afstemt forventningerne, før I begynder i parterapi. En af måderne at gøre det på er at booke en forsamtale med parterapeuten, så I kan træffe en beslutning på et kvalificeret grundlag i stedet for at vælge en, som I blot har læst om på nettet. Hos parterapeuten Hans Jørgen Juhler kan I få 30 minutters gratis forsamtale, ligesom I kan læse om hans arbejdsmetoder på hjemmesiden Parterapi.info.

Flere nyheder