Vil du af med de mindre klædelige rynker?

05 February 2018 Camilla Skøtt
Vil du af med de mindre klædelige rynker?

Vi får allesammen rynker med tiden, og mens nogle får mange, er der andre der får få. De fleste rynker er heldigvis ganske klædelige, men indimellem er der alligevel nogle stykker, som skæmmer udseendet i en grad, der påvirker humøret, når man kigger sig i spejlet. Er det aktuelt for dig, så er en mild behandling med botox en mulighed for at løsne op i musklerne og dermed fjerne eller reducere rynkerne.

Hvordan virker Botox?

Botox er egentlig en forkortelse for Botulinum Toksin A, der er en form for giftmiddel, som kan lamme musklerne. Mange års erfaring har vist, at man uden risiko kan sprøjte en lille mængde af stoffet ret præcist ind i ansigtsmuskulaturen, og dermed få musklerne til at slappe af i en sådan grad, at rynkerne glattes ud.

En behandling med botox foregår enten siddende eller liggende, og sker ved hjælp af en lille injektionsnål. Det kan stramme en lille smule, når geleen sprøjtes ind, men derudover er der ingen gener ved behandlingen. Er du ikke vild med følelsen, så er det i øvrigt muligt at få lokalbedøvelse, inden indgrebet foretages.

Virkningen af botox er forholdsvis hurtig og allerede i løbet af 1-2 dage vil du kunne se ændringer i huden. Efter 14 dage vil de fulde resultat være opnået, og det holder i 3-4 måneder uden nye behandlinger.

Botox skal vedligeholdes

Som sagt holder virkningen af botox i 3-4 måneder, og derefter er det nødvendigt med en ny behandling. Det betyder, at du skal vedligeholde den muskelafslappende behandling med jævne mellemrum for at bevare det afslappede, unge og friske udtryk så godt som muligt. 

Får du gentagne behandlinger med 12 ugers mellemrum, så vil du opleve, at effekten af botox gradvis øges, og dermed holder længere og længere, så du efter noget tid kan få et større spænd mellem behandlingerne, uden at det går ud over dit udseende.

 

More articles