Varmepumpe luft til luft – bedre end elradiatorer

08 July 2021 Astrid Pedersen

editorial

Varmer du stadig din helårsbolig eller dit sommerhus op ved hjælp af gammeldags elradiatorer? Så bør du overveje at skifte dem ud med moderne luft til luft varmepumper.

Elradiatorer repræsenterer den dyreste og mest ineffektive opvarmnings metode på markedet. En luft til luft varmepumpe anno 2021 er der imod blandt de billigste og mest energi effektive af slagsen.

Hvis du skrotter de gamle elektriske varmeapparater til fordel for smarte luft til luft varmepumper vil du kunne mærke en kæmpe forskel. Både i forbindelse med måden hvorpå din bolig bliver opvarmet, og på dine udgifter til varme.

Sidst nævnte kan faktisk reduceres med op til halvfjerds procent hvis du skifter til luft til luft varmepumper. Og du vil samtidig få en langt mere hensigtsmæssig opvarmning af boligen.

Fordele ved at skifte til luft til luft varmepumpe

De moderne luft til luft varmepumper opvarmer ikke på samme måde som elektriske radiatorer rummet ved hjælp af stråle varme. I stedet suger de den kølige luft ind og varmer den op.

Som en del af denne proces renses luften gennem de i luft til luft varmepumpen indbyggede filtre. Det betyder at diverse partikler og mikro organismer filtreres fra.

På den måde bliver dit indeklima både renere, sundere og mere behageligt. Du vil ikke behøve at lufte ud så hyppigt når du benytter din luft til luft varmepumpe. Og det kan også ses på varme regningen.

Der ud over vil du om sommeren kunne bruge din luft til luft varmepumpe som klima anlæg. Dette er en stor fordel hvis du har opsat din luft til luft varmepumpe i dit sommerhus. Du vil kunne styre din varmepumpe ved hjælp af en smart app således at du kan tænde den inden du når frem, og dermed kunne træde ind i en tempereret bolig.

Find din nye varmepumpe på billigventilation.dk.

More articles