Vælg de rigtige vielsesringe til den store dag

19 august 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Har i besluttet at markere jeres kærlighed ved at blive gift er det også almindeligt at have et bevis på kærligheden og den særlige dag ved at købe en vielsesring. De mest almindelige vielsesringe er enkle guldringe med indgravering. I nogle tilfælde vælges der at der skal være en eller flere ædelstene i, det gælder især i kvindens ring. Hvis man har været ringforlovet vælger nogle par at bruge de samme ringe igen. Hvad man vælger er helt op til en selv. 

Traditionen med at udveksle ringe er en gammel nordisk tradition, der går helt tilbage til det 12ende århundrede. En gammel overtro siger at den der først sætter ringen på, er den person der kommer til at bestemme i ægteskabet. 

Vælg den rigtige størrelse

I dag er det muligt både at købe vielsesringe på nettet og i en fysisk butik. Uanset om man vælger den ene eller anden løsning er det vigtigt at man har målt fingrene korrekt. Især hvis man gerne vil have indgraveret dato eller et ordsprog i ringene. Ringe der er indgraveret kan ikke byttes, så hvis man ikke er sikker på størrelsen anbefales det at vente med indgraveringen.

Der er på de fleste hjemmesider en god beskrivelse af hvordan man måler fingeren. Har man valgt en tyk og bred ring, er det vigtigt at huske at bestille den i en størrelse større end hvad målingen viser. Samtidig er der forskel på fingerens størrelse om morgenen og aften. Især hvis det er varmt.

En af de nemmeste og sikreste metoder til at måle fingrene er med en tynd tråd. Det er vigtigt at det er en tynd tråd, da det ellers vil påvirke størrelsen. Er i i tvivl er det en god ide at gå ned til en fysisk butik og få dem til at måle jeres fingre.

Flere Nyheder