Udbyttteaktier bliver mere og mere populært

11 februar 2021 Lasse Drescher

editorial

Udbytteaktier kan være svære at forstå, og derfor skal du sætte dig ind i det og bruge tid, før du kan forvente, at du forstår det. Hvis det har interesse og du vil læse mere om udbytteaktier, og hvad det er, så bør du læs artiklen her. Det handler dog helt grundlæggende om, at du forstår at det skal være langsigtet, da det netop er det som med tiden giver dig det helt gode afkast og udbyttet derefter.

Der er nemlig markant forskel på en helt normal aktie, og så en udbytteaktie. Hvis det skal gøres helt kort, så en normal aktie, der får du stigning på aktiens værdi, og så stiger den sum du har sat i aktien, når altså det går godt og der er stigning i den aktie, du er investeret i. Hvis du har en udbytteaktie, så vil selskabet bag aktien udbetale en andel af overskudet tilbage til aktionærer.

Du skal overveje, om du vil købe udbytteaktier eller helt normale aktier

Det kan måske lyde indviklet, men det vil sige, hvis du har 10 aktier, så modtager du det beløb som selskabet udbetaler som udbytte ganget med 10. Har du derimod 100 aktier, så får du altså beløbet som er udbyttet udbetalt ganget med 100. Det bliver altså afgjort ud fra, hvor mange aktier du har i selskabet. Det er dog relevant, at du selv undersøger og finder frem til, hvilke der udbetaler udbytte og hvilke aktier, som ikke gør det.

Der er dog også situationer, hvor der ikke bliver udbetalt udbytte. Det er enten fordi, at de selv køber aktier tilbage i selskabet, eller fordi de geninvesterer overskuddet, så det går til research eller udvidelse. Den tredje mulighed er så, at der simpelthen ikke har været noget overskud, hvilket jo er trist, men det er en realitet du må se i øjnene.

Flere Nyheder