Tips til at lave cremet flødekartofler

18 April 2021 Silje Hansen

editorial

Flødekartofler er en gammel tradition. Det er derfor en velkendt ret i Danmark, som både unge og ældre elsker at spise. Flødekartofler går særligt godt sammen med en saftig bøf eller mørbrad. Det giver noget cremet, lækkert og friskhed til bøffen, som gør at du ikke vil komme til at savne en sovs. 

Der findes mange måder at lave flødekartofler på. Det afhænger i stor grad af, hvor fed den skal være, samt hvilken konsistens du selv foretrækker. Det vigtigste er dog, at kartoflerne bliver tilberedt, så de er helt møre. Hvis der er bid i dem, er det fordi de ikke har fået nok tid i ovnen. For at fløden eller osten bliver cremet er det vigtigt at temperaturen i ovnen ikke overstiger de 175 grader. 

Hvad skal der til for at lave flødekartofler?

Flødekartofler kan fortolkes på mange måder, mens ens for dem alle er at de helst består af mundrette kartoffelskiver og en cremet sovs til. Her kan du vælge at bruge fløde, ost eller mornaysauce. I vores version har vi valgt at bruge fløde.

For at komme godt i mål med dine flødekartofler, skal du starte med at skrælle kartoflerne. Herefter skærer du dem i tynde skiver, som så skal placeres på et ovnfast fad. Det er en fordel at dække hele bunden af fadet til med kartoffelskiver inden du kommer fløden over. 

Herefter skal det bare i ovnen og passe sig selv. Det er en relativ nem og hurtig ret at lave, hvis du enten har en travl hverdag eller, hvis du får et større selskab på besøg. 

Sådan laver du de bedste flødekartofler

Ønsker at du lave flødekartofler som dine gæster vil elske at spise, så er det vigtigt at være opmærksom på mængden af de forskellige ingredienser og tilberedningen i ovnen. Få tips til de bedste flødekartofler her hos https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7437/floedekartofler.

More articles