Tænkt dig godt om inden valg af nyt stråtag

21 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi vil egentlig ikke bruge spalteplads på at beskrive for dig, om du skal vælge det ene eller andet stråtag, hvis du overvejer at få lagt et nyt.

Der kan være mange årsager til, at du skal have lagt et nyt stråtag på dit hus eller anden bolig: måske har du lige anskaffet dig sådan en, så du gerne vil have lagt et stråtag fra helt nyt, selvom bygningen måske aldrig har haft sådan et før eller havde det for mange år siden.

Måske kunne du godt tænke dig at se, hvordan dit hjem ville se ud med stråtag, og du er ret sikker på, at det godt kunne lade sig gøre med dit hjem.

Eller også er dit gamle stråtag bare blevet gammelt, så du gerne vil have lagt et nyt på det.

Alt dette vil en tækkemand garanteret kunne hjælpe dig med af valget på det rette tag, hvis man bedømmer, at det kan lade sig gøre på dit tag.

Vi er her derimod for at spørge dig, om det nu er et klogt valg at foretage sig?

Her tænker vi sådan set ikke så meget på det argument, om det nu ser pænt ud, for det vil det ofte gøre, og hvis du har råd til at få det lagt, så er det bare med at få det gjort.

Men det er dyrt at vedligeholde, det kan hurtigt blive mølædt, inficeret med insekter, dyr, få fugleklatter på sig med videre, som er svært at fjerne.

Dog er det værst af alt nok at forsikre, for sådan et stråtag er meget brandbart, hvilket blandt andet er grunden til, at man ikke ser så mange stråtag længere.

I gamle dage var det en billig metode at få et tag på, men nu er det blevet dyrt, hvorfor de tidligere dyre metoder bedre kan svare sig nu både med forsikring og pris.

Så har du rent faktisk råd til et stråtag – i længden?

Flere Nyheder