Spørgsmål og svar om tandlæge

22 August 2022 admin

editorial

I det følgende kan du få svar på de mest stillede spørgsmål omkring tandlæger og tandbehandlinger.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlæge?

Det anbefales generelt, at du går til tandlæge hver sjette måned til en rutinemæssig rengøring og undersøgelse. Nogle mennesker kan dog have brug for at gå til tandlæge oftere, hvis de har visse risikofaktorer for tandsygdomme. Disse omfatter rygning, diabetes, dårlig mundhygiejne og mundtørhed, for eksempel som følge af medicin.

Ved hyppige tandlæge besøg forebygges udvikling af tandkødssygdomme så som parodontose, tandbylder og karies.

Hvad er parodontose?

Parodontose (tandkødssygdom) er en infektion i det tandkødsvæv, der omgiver og støtter tænderne. Den skyldes plak, en klæbrig film af bakterier, der dannes på tænderne. Hvis plak ikke fjernes, kan det hærde til tandsten (tandsten). Her kan bakterier gro – og de kan give anledning til en kronisk betændelses tilstand som med tiden kan udvikle sig til parodontose.

Ved parodontose trækker tandkødet sig tilbage, hvilket kan forårsage løse tænder. gummerne og kæbeknoglen kan også angribes, og du vil i værste fald miste en eller flere tænder.

tandlæge

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater er kunstige erstatninger for dine tandrødder, der placeres i din kæbe for at holde en erstatningstand eller bro på plads. De giver et stærkt fundament for permanente eller aftagelige erstatningstænder, der ser ud, føles og fungerer som naturlige tænder. Implantater er normalt fremstillet af titanium, et biokompatibelt metal, der integreres med knoglen uden at blive afvist af kroppen

Tandimplantater kan være en mulighed for personer, der har mistet en eller flere tænder på grund af parodontose, en skade eller af en anden grund

Hvad er fyldninger?

Fyldninger bruges til at genoprette tænder, der er blevet beskadiget af karies. De bruges også til at reparere knækkede eller knækkede tænder og til at foretage kosmetiske forbedringer. Der findes forskellige typer fyldninger, herunder: amalgam (sølv), komposit (tandfarvet), guld, porcelæn og sølv (amalgam).

Find din tandlæge i Hammel på www.tandklinikkenthorso.dk.

More articles