Søg hjælp, når dine stress symptomer bliver udtalte

05 June 2019 Astrid Pedersen

editorial

Stress er en folkesygdom – med ekstra understregning af ordet ”sygdom”. Mange tror nemlig fejlagtigt, at stress bare er en hysterisk overreaktion, som bruges om undskyldning for at pjække. Men der er god grund til at tage stress symptomer meget alvorligt.

Hvordan ved jeg, om jeg har stress?

Når man har stress, kan det godt være vanskeligt at definere, præcis hvad der er galt. En del af det at have stress hænger nemlig i høj grad sammen med at have mistet kontakten til sig selv – både til sin krop og til sit sind. Man har simpelt hen glemt at mærke efter i en alt for lang periode, og så svarer kroppen og psyken igen ved at reagere med stress symptomer.

Oplever du således øget træthed og en tendens til udmattelse, koncentrationsbesvær, svigtende hukommelse og et generelt ringe fysisk helbred med dårlig fordøjelse (forstoppelse afvekslende med diarre), hovedpine, mavepine, søvnløshed eller søvn besvær samt pludseligt vægttab eller vægt øgning, er det på tide at gå til lægen. Og her skal du ikke spille tapper – stress er ikke noget at spøge med.

Negligerer du dine stress symptomer igennem længere tid, kan du blive rigtig alvorligt syg. Stress kan slide på såvel organer som hjerne, og slem stress kan påvirke dine kognitive funktioner. Du kan rent faktisk få en decideret hjerneskade af at gå rundt med ubehandlet stress. Og så er det trods alt bedre at forebygge stress i de tidlige stadier.

Få hjælp til at håndtere stress, og kom helskindet ud på den anden side

Ønsker du at leve uden stress, vil det være en god idé at opsøge en ekspert. Det øjeblik, du påbegynder din stress behandling, har du allerede taget et skridt i den rigtige retning – og det vil du tydeligt kunne mærke på både din krop og på dit humør.

Du kan læse mere om, hvordan du aflæser kroppens stress symptomer, på angstekspert.dk

More articles