Situationer hvor du skal have bilen på værksted

22 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Har du fået lavet en skade på din bil, så skal du nok have den en tur på autoværksted. Det kan være minimale skader, som ikke kræver en større omgang, men det er mest sikkert, at du får din bil tilset af en professionel. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring situationer, hvor du skal have din bil på autoværksted

Udskift af bilrude

Stenslag på bilruder kan desværre ske, og her skal du køre din bil på autoværksted. Det første du skal gøre, er at få noget stenslagsplaster på din bilrude. Ellers kan du risikere, at glasset springer helt og du står med en åben rude. Det næste du skal gøre, er at kontakte et autoværksted, som specialiserer sig i udskift af bilruder. Du kan søge på google ved at skrive bilrude i skive eller den by du bor i. Her vil du se, hvem der kan hjælpe dig med at udskifte din bilrude. Prøv for så vidt muligt ikke at gøre rundt i din bil efterfølgende. Det kan være farligt, hvis din rude springer, imens du kører. Ved de helt slemme tilfælde kan du ringe efter autohjælp, som kan komme og trække din bil hen til autoværkstedet. 

Udskift af dæk

Er dine dæk punkteret eller skal du blot have vinterdækkene på? Det er ikke hos alle autoværksteder, hvor du kan få udskiftet dine dæk. Der er autoværksteder, som specialiserer sig i dæk. De kan ringe og minde dig på, hvornår du skal have dine dæk udskiftet. Du kan også betale dig fra at få dem opbevaret hos dem, hvis du ikke vil have de skal stå fremme i garagen. Det er meget smart, men også dyrt. Hør hvad de kan tilbyde af pris, før du takker ja til tilbuddet. 

Lys i instrumentbrættet

Når du tænder din bil, må der som udgangspunkt ikke være lys i dit instrumentbræt, som blinker længere end tre sekunder. Hvis du skulle opleve, at et lys er vedvarende, efter du har kørt i noget tid, så skal du ringe til dit autoværksted. Du kan læse i din instruktionsbog, hvad symbolet betyder, før du ringer til autoværkstedet. Hvis du skulle have mistet din instruktionsbog, kan du downloade den online. Bare husk, at det skal passe til den bilmærke, som du har. Ellers kan du køre forbi dit autoværksted og få dem til at se på det. 

More articles