Sildebensbord – kan man lave det selv?

14 April 2021 Camilla Skøtt

editorial

Har du hænderne skruet rigtigt på, og er du ikke bange for et stort gør det selv-projekt? Måske har du fulgt entusiastisk med på sidelinjen, når Nybyggerne har kastet sig over det ene projekt efter det andet? Så læs med – vi har et projekt til dig.

Har du også forelsket dig i et sildebensbord – eller har din bedre halvdel – og har du ikke lyst til at købe det hos en møbelsnedker? I hvert fald ikke før du selv har prøvet kræfter med det?

Det er en svær opgave, og medmindre du virkelig ved, hvad du laver – og du har det rette værktøj – så er det ikke noget, vi anbefaler. Har du til gengæld mod, værktøj og håndværkerhænder, så er det bare om at gå i gang. Vi har sammensat en lille guide. Ikke til selve byggeriet, men til de ting du skal være opmærksom på, inden du går i gang.

Forberedelse er altafgørende

Vil du ende ud med et flot resultat, kan du med fordel lægge nogle arbejdstimer i begyndelse. Al forberedelse er nemlig godt givet ud, og i sidste ende kan du se det på resultatet, hvis du sjusker med de indledende opgaver.

Først og fremmest:

  • Har du det nødvendige værktøj?
  • Har du styr på målene – både længde, bredde og højde?
  • Har du sikret dig, at der er plads til, at stolene kan trækkes ud?
  • Har du overvejet, hvordan træet skal behandles?

Alle tingene er selvfølgelig nødvendige, men hvor de første tre har mere praktisk karakter, betyder det sidste punkt en del for resultatet. 

Du kan altså med fordel overveje, om dit sildebensbord skal have olie, lak eller sæbe. Materialerne efterlader træet med forskellige udtryk, ligesom de hver især sætter krav til rengøring og vedligeholdelse – overvej derfor, hvad der passer bedst til din stil og dit temperament, så du ikke står med et bord, du ikke kan bruge i sidste ende.

More articles