Sådan sørger du for, at en fotograf får de bedste arbejdsmuligheder

23 September 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os sige, at du er bosiddende i Jylland, og du så nærmere specifikt har behov for en fotograf i Skive til at hjælpe dig med en opgave.

Rent faktisk er det ikke så meget hjælp, som det er at bede fotografen om at klare en opgave, fordi man for det første ved, at man ikke selv ejer evnerne til at tage gode billeder og redigere dem, men også fordi man ved, at man får travlt den dag til selv at kunne klare det, og man kender ikke nogle gode fotografer i ens netværk.

Det kunne for eksempel være til ens eget bryllup, som man gerne vil have foreviget undervejs fra besøget i kirken, til udenfor kirken og hele vejen videre til bryllupsfesten.

Så kommer denne udefrastående fotograf ind og skal arbejde for at forevige de unikke øjeblikke.

Problemet er bare, at alle de tilstedeværende ikke tænker over, at fotografen er på arbejde, så her er nogle tips til dig, der er til en begivenhed, hvor der er professionel fotograf på, hvordan du skal behandle fotografen.

For det første: godt nok har du fri, kan slippe tøjlerne og eventuelt drikke, men fotografen er på arbejde.

Du kan godt ved en ledig stund snakke med fotografen, men vedkommende er først og fremmest ansat til at tage billeder af brudeparret, de andre gæster og stemningen, så forsøg ikke at hindre dette eller kapre fotografen til en længere snak.

Lad være med at hoppe ind foran fotografen for at tage billeder med din egen telefon; fotografen kan også tage markant bedre billeder, end du kan med den telefon.

Til slut: lad være med at rette, dirigere eller påpege noget for fotografen. Kun brudeparret kan bede om nogle bestemte billeder eller rettelser.

Du må gerne spørge om at få taget et billede, men lad være med at sige, hvordan vedkommende skal tage billeder, det ved fotografen bedst selv.

More articles