Sådan skal du arbejde med epoxy resin

18 januar 2021 Sara Mortensen

editorial

Epoxy resin er et forholdsvist nemt produkt at arbejde med. Det er dog uanset en god idé at sætte sig ind i, hvordan man skal arbejde med produktet. Uanset om du er ved at lave smykker eller skal reparere din båd, så epoxy resin meget vel være det, du står og mangler. 

Epoxy resin er et meget effektivt og stærkt produkt. Det minder om en meget stærk lim, som kan binde næsten alle materialer sammen. Epoxy bliver set meget i dag i folks private hjem, hvor de har lavet et epoxy gulv. 

Et epoxy gulv er helt glat og kan laves i lige den farve du ønsker. Nogle har et helt gult epoxy gulv i hjemmet, som kan give enormt meget kant og personlighed. Derudover bliver epoxy resin også brugt i stor stil til at producere de populære plankeborde. 

Sådan kan du undgå bobler i den glatte overflade

Når du arbejde med epoxy resin, så er det vigtigt at du er i et miljø, hvor der ikke er under 15 grader. Hvis der skulle blive koldere end 15 grader, så vil der opstå bobler i overfladen. Det kan være på et plankebord, gulv eller noget helt tredje. Boblerne vil være næsten umulige at fjerne igen efterfølgende. 

Når man anvender epoxy resin, så skal man også altid sørge for, at overfladen er helt ren inden man maler med epoxy resin. Hvis der ligger det mindste savsmuld, snavs eller lignende, så vil det blive hærdet under limen og kan derfor ses efterfølgende. 

Du vælger selv, hvordan du vil arbejde med epoxy resin

Uanset om det er knast, et smykke, en revne, en overflade eller noget helt andet, som du skal bruge epoxy resin til, så kan du selv vælge hvordan du vil påføre produktet. 

Man kan nemlig både påføre epoxy resin ved støbning eller male med en pensel eller rulle. Det er helt op til dig selv og hvad du finder bedst. Derudover har projektet naturligvis også lidt at sige. Hvis du er i gang med at reparere et smykke, så er det klart at det er en mindre pensel, der skal i brug. 

Til sidst er der bare at sige, at du skal huske at røre produktet sammen i mindst 3-5 minutter. Det er ikke farligt at arbejde med, men for din egen skyld, så er det altid en god idé at tage lidt beskyttelse på, så dit tøj ikke bliver ødelagt. God fornøjelse! 

Flere Nyheder