Sådan passer du bedst på dine smykker

12 april 2022 Marie Pedersen

editorial

Ved du, hvordan du bedst plejer dine smykker, så de kan holde i mange år? Hvis ikke, så læs med her, og find ud af hvordan du holder dine smykker rene og pæne.

Tag dine smykker af når du sover

Hvis du bærer halskæde eller armbånd når du sover, risikerer du at smykkerne hænger fast i dynen eller lagenet. Det vil hurtigt slide på smykkerne, og med tiden kan de blive så slidte, at de knækker. 

Tag smykkerne af inden bad og træning

Hvis du har dine smykker på i badet, kan shampoo og sæbe sætte sig fast i sten eller i smykkets samlinger. Damp og vand forårsager desuden rust, hvilket med tiden vil kunne ses på smykkerne. Du bør også tage dine smykker af, inden du træner. Du kan nemt komme til at hive i en halskæde, hvis den f.eks. sidder for løst. Derudover er det ikke godt at udsætte smykker for fugt i form af sved i længere tid ad gangen.

Georg Jensen Marguerit, Georg Jensen Daisy

Opbevaring af smykker

Når du skal opbevare dine smykker, er det bedst at putte dem i en stofpose eller en plasticpose, men aldrig sammen med andre smykker. Især når det gælder halskæder, risikerer du at smykkerne bliver viklet ind i hinanden. Knuder i tynde kæder er svære at vikle ud igen, og det slider på kæderne at blive revet eller pillet fra hinanden.

Rengøring af smykker

Endnu en ting der kan slide på dine smykker, er hvis der kommer jord og skidt på kæden, eller ind hvor der sidder vedhæng eller sten. Du skal være forsigtigt når du renser dine smykker. Start med at putte dem i lunkent vand med en lille smule opvaskemiddel. Lad smykket ligge i 10 min., og rens det derefter med en blød pudseklud. Denne metode egner sig bl.a. godt til guldbelagte smykker som f.eks. Georg Jensen Daisy smykker.

Flere Nyheder