Sådan kommer du i gang med at pudse dine vinduer

25 april 2022 Steffen Petersen

editorial

Vinduespudsning er en frygtet opgave for mange mennesker, men det behøver det ikke at være. Med de rigtige værktøjer og teknikker kan du faktisk få dine vinduer rene på ingen tid. Hvis du skal i gang med at gøre dine vinduer klare her til sommer, så kan du læse med i dette indlæg.

Her vil vi guide dig til hvordan du kommer i gang med dit vinduesprojekt!

 

Vinduespudserudstyr

 

Køb vinduespudseudstyr

Vinduespudsning er en kedelig, men nødvendig opgave, og det rigtige vinduespudseudstyr kan gøre arbejdet meget lettere. En god skraber kan hjælpe med at fjerne striber og smuds, mens en blød klud kan støve fingeraftryk og pletter væk. En spand varmt vand og et mildt rengøringsmiddel er normalt alt, hvad der er nødvendigt for at få vinduerne skinnende rene.

For dem, der virkelig ønsker at få en stribefri overflade, kan en poleringsklud bruges til at polere eventuelle rester væk.

 

Sørg for at have en stige

Selv om vinduespudsning kan virke som en banal opgave, er det faktisk ret vigtigt for at holde dit hjem i bedste stand. For at kunne rengøre vinduer ordentligt skal du naturligvis have det rigtige værktøj. Ud over en rengøringsmiddel og en skraber har du også brug for en stige. En trappestige kan være tilstrækkelig til lavere vinduer, men til højere vinduer har du brug for en forlængestige.

Uanset hvilken type stige du bruger, skal du sørge for at sætte den omhyggeligt op og altid følge anvisningerne. Med den rigtige stige bliver det en leg at rengøre vinduer.

 

Start med de øverste vinduer

Når du rengør vinduer, er det bedst at starte med de øverste vinduer og arbejde dig nedad. På den måde undgår du, at der dannes striber på de vinduer, der allerede er blevet rengjort. Desuden er det vigtigt at rengøre både indersiden og ydersiden af vinduerne. Udvendigt samler vinduerne støv og pollen sig, mens indvendigt bliver der striber af fingeraftryk og andre lette mærker.

Flere Nyheder