Professionel assistance til gulvafslibning

24 september 2019 Astrid Pedersen
Professionel assistance til gulvafslibning

Et smukt, skinnende gulv af massivt træ, som har modtaget den rette vedligeholdende pleje gennem hele sin levetid, er for det meste et lækkert syn – og en fornøjelse at betræde. Men selv gulve, som passes og plejes efterforskrifterne, bliver med tiden slidt, når de dagligt bruges, som det er tilfældet med de fleste trægulve i private hjem.

Dette gælder i særdeleshed for trægulve, som er behandlet med de såkaldt ikke forseglende gulvbehandlinger – det vil sige eksempelvis olie eller sæbe behandlede gulve. Disse former for behandling beskytter nemlig ikke træværket på samme måde som lak, fernis eller maling, som forsegler gulvets overflade og dermed gør det modstandsdygtigt over for slitage.

Et sæbe behandlet gulv er måske nok utroligt kønt at kigge på, og føjer såvel stil som charme til dit hjem – men den lyse og silkematte overflade er også utroligt sart. Derfor vil du opleve, at dit sæbe behandlede gulv forholdsvis hurtigt bliver slidt og flosset i overfladen. Og så er det på tide at overveje en professionel behandling af trægulvet.

Hvilken type gulvbehandling skal jeg vælge?

Grundlæggende findes der to forskellige former for gulvbehandling, som egner sig til ægte trægulve: En gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Du kan hurtigt selv vurdere, om dit gulv trænger til en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Er der dybe skader i gulvet, for eksempel efter en oversvømmelse, som har efterladt fugt i træværket, er en gulvafhøvling på sin plads.

Er der blot tale om overfladiske slitage i form af grålige slidspor, gulnede plamager fra solfalming, mindre ridser og skrammer samt splinter og skjolder fra spildte væsker, kan dit gulv sagtens blive flot og ensartet igen med den mere skånsomme gulvafslibning.

Få professionel hjælp til din gulvafslibning

Hvis du ønsker at overlade opgaven med slibning af gulv til en dygtig håndværker, kan du læse mere om gulvbelægning i Roskilde på jigulvservice.dk

Flere Nyheder