Professionel alkoholbehandling – når du vil have dit liv tilbage

06 april 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du alkoholiker – og har du besluttet, at det skal være slut med den livsstil? Så bør du søge hjælp på et professionelt misbrugscenter, og det helst lige med det samme. Det er nemlig for det første vigtigt at du smeder mens jernet er varmt, og for det andet helt utroligt essentielt for dit helbred at du ikke kaster dig ud i en afvænning på egen hånd.

Det sidste kan få ganske forfærdeligt konsekvenser. Og hvad det første angår, handler det simpelt hen om at udnytte, at du stadig er i besiddelse af såvel kritisk sans som af dømmekraft og selv erkendelse.

Kontakt et misbrugscenter inden et er for sent

Når du er i stand til at erkende, at du har et problem med alkohol, er det nemlig et rigtig godt tegn. Det betyder, at du stadig er i stand til at træffe fornuftige beslutninger omkring dit liv, og at du evner at tage ansvar derfor. Kommer du meget længere ud i misbruget, er der stor chance for, at du har forpasset denne mulighed.

Afhængighed og misbrug har det nemlig med at udslette et menneske indefra, og stjæle alt hvad der minder om evne til at tænke klart. Så udnyt, at du stadig kan dét – og tag kontakt til et professionelt misbrugscenter hurtigst muligt.

Forsøg aldrig afvænning på egen hånd

Hvis dit misbrug har stået på over en længere periode, kan det være direkte farligt for dig at forsøge at kvitte flasken ”cold turkey”. De tømmermænd, du måske en gang imellem har oplevet, er for intet at regne mod de abstinenser, du vil gennemgå hvis du prøver at tørlægge dig selv. Du bør derfor altid søge om hjælp til afrusning under overvågning af professionelt sundheds personale.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få tilbud om såvel overvåget afrusning som et efterfølgende intensivt og effektivt behandlingsforløb. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder