Prøv ølbrygning med et startskit

27 September 2021 Lotte Hindsberg

editorial

Går du med lyst til at prøve selv at brygge øl, er det nemt at komme igang. Det kræver ikke det store at afprøve om det er noget du syntes er sjovt. De fleste ting til ølbrygning findes som regel i ethvert køkken. Det er også muligt at købe et startskit, hvor du får alt det du skal bruge til at at brygge en god og hæderlig basisøl. 

Senere kan du stille og roligt begynde at investerer i et brygudstyr alt efter hvilken type øl du foretrækker. Udstyret skal så fleksibelt at du har mulighed for at eksperimenter og det skal samtidig have en størrelse, hvor du kan brygge den øl du har lyst til, men det skal heller ikke være så stort at du aldrig kan få brugt hele kapaciteten.

Lær at brygge øl

Der er flere måder du kan lære at brygge øl. Du kan vælge at tage et kursus i ølbrygning. Ofte er det muligt at mødes i hyggelige omgivelser og bruge en eftermiddag og aften på at lære at brygge øl. Her er det en god ide at sørge for transport, som regel får man det bryggede øl med hjem og det er noget upraktisk at have en 20 liters gryde med i toget.

Der er også et godt udvalg af bøger, hvor du kan lære om forskellige former for ølbrygning. Lige fra den danske nordiske lyse øl til den mere mørke bayerske. 

Et tredje sted, hvor der er megen viden omkring ølbrygning er internettet. Der findes f.eks. et utal af videoer på YouTube, som beskriver mange forskellige typer af ølbrygning. 

Når du skal prøve de forskellige former for ølbrygninger, er det en god ide at skrive ned hvad du laver i en bog. På den måde kan du nemmere at huske dine fejltagelser og successer. 

More articles