Planter gør godt for din krop og sjæl

25 maj 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Noget at det skønneste der findes er at komme ind efter en lang dag i haven, møgbeskidt, med ondt i ryggen, men samtidig har man det største smil der går fra øre til øre. Få ting som planter og havearbejde har den effekt.

Derfor ser man også mange havemennesker allerede i januar gå rundt med et fraværende blik. De er klar til havesæsonen og går og planlægger, hvilke planter de skal have i år.

Derfor ser man også at vindueskarmen og borde blive fyldt med potter med nye planter, stiklinger og frø. Det er meget få havemennesker, der kan finde ud af at begrænse sig til et par stykker. Al fornuft forsvinder og man går og smiler samtidig med at man går og tænker på, hvor man skal gøre af de 35 ekstra tomatplanter man er kommet til at så, oven i alt det andet som der også skal være plads til. Du kan læse mere her https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/.

Dyrk planter indendørs

At have planter og dyrke dem er ikke noget der kun er muligt for folk med en have. Det kan også ske på en altan eller i en vindueskarm. Du kan stort set have det samme i vinduet som du kan have i en have. Det er kun et spørgsmål om hvor mange planter du kan og vil have. Det er muligt at dyrke haveplanter som chili og tomater, krydderurter og mange andre. Fordelen ved at dyrke spiselige planter er, at de ud over at være smukke også kan bruges i maden. 

En anden fordel ved at have planter indendørs er at de omdanner CO2 til ny ilt. Det er derfor en fordel for dit hjems indeklima at have planter. Samtidig er de med til at øge luftfugtigheden i boligen, hvilken især er en fordel om vinteren, hvor luften er særlig tør.

Flere Nyheder