Når man skal gribe ind ved en overskredet firmafest!

19 January 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os håbe, at det aldrig kommer så vidt, at en firmafest ender ude at hænde for arrangøren og alle andre, men skulle det alligevel ske, så er der nogle ting, man bliver nødt til at tage sig af og forholde sig til.

Man skal tænke på en firmafest som et mere løssluppent arrangement end i arbejdsdagens trivsel, og det er sådan set i sig selv fint nok, fordi man også kan have godt af at blive samlet under mere uformelle sammenhænge og tale om andet end lige nødvendigvis arbejdet.

Den slags har man selvfølgelig også fredagsbaren til, men her føler man sig ikke i samme omfang forpligtet til at dukke op og være social, hvorfor en fredagsbar hurtigt kan udvikle sig til den klub for de få – indtil der kommer et officielt arrangement.

For man kan sagtens holde en firmafest i fredagsbarens omgivelser, men man foretrækker at gøre lidt mere ud af festen, så man måske skaffer lokaler, mad og underholdning, så man skal samles et andet sted end de vante ved arbejdet.

Problemet er blot, at der kan være nogle opbyggede spændinger mellem kollegaer, mellemledere, chefer, bestyrelsen med videre, og hvem der skal ellers skal deltage i denne firmafest, så kan bryde ud i lys lue, når der først kommer lidt inden for vesten.

Nogle kollegaer kan være lune på hinanden, men det bliver ikke gengældt, og så kan det også gå galt med misforståede signaler.

Værst er nok, hvis der opstår en stemning af oprør og anarki, fordi mennesker er flokdyr, og hvis der opstår sådan en stemning, kan det være let at følge den.

Her er man nødt til som ansvarlige at forsøge at dæmpe gemytter og tale folk til fornuft, for går det helt galt, så kan det blive nødvendigt at tilkalde myndighederne.

Og så langt skulle det jo helst ikke ende med.

More articles