Når man også kan bruge kørekortet som gyldigt ID

11 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Når man også kan bruge kørekortet som gyldigt ID

Det kan være nok så svært nu om dage at regne ud, om man skal huske at have pas med eller ej, når man rejser til blot de nærmeste udlande, eller om man kan nøjes med at have kørekort med som gyldigt billed-ID.

Man skal næsten blot åbne for en avis hver dag for at se, om der er blevet skærpet kontrol grundet indvandrer-strømning, eller der måske skal være et topmøde de kommende dage med nogle verdensledere, så der også bliver øget indsats på det område med at kontrollere folk.

Vi har jo ellers lært, at hvis man skal nogle lande, der er medlem af EU eller andet samarbejde, så behøvede man ikke ens pas, men dette dokument er samtidig også det eneste rejsebevis, som danskere har, hvor man i andre lande har andre rejse-legitimationer, hvorfor der er andre regler her.

Så er vi danskere også opdraget med, at skal man til andre nordiske lande, så er kørekortet nok, hvis man ejer sådan et, der kan bruges som billed-ID. Det vil sige et ID-kort med et vellignende billede, der beviser, hvem man er, når man for eksempel rejser til Sverige eller Norge.

Derfor er sygesikringskortet ikke nok, da der ikke er billede på dette, og ligger ens kørekort i Horsens derhjemme, så er der ikke meget at gøre, hvorfor det er vigtigt at have et gyldigt billed-ID på sig til hver en tid, når man rejser til udlandet.

De fleste kontrolposter i udlandet godtager dog et kørekort, så hvis man ejer sådan et, behøver man slet ikke begynde at overveje, hvad der ellers kan gå an som billed-ID, så længe man har kørekortet med sig.

Men også i de nordiske lande er man begyndt at kontrollere mere og mere, så vores huskeregel til dig lyder, at hvis du vil være på den sikre side hele tiden, når du rejser over landegrænser som dansker, så tag passet med.

 

Flere Nyheder