Mundbind 3 lags – bestil dem online

07 august 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du syg, for eksempel med influenza, forkølelse, eller en bakterie infektion i halsen eller i lungerne? Så bør du, af hensyn til dine omgivelser, holde dig inden for hjemmets fire vægge i det omfang det er muligt – og helst i hele sygdomsperioden samt i dagene efter. Sådan noget djævelskab smitter nemlig også selv om du føler dig rask og kun hoster en lille bitte smule. Og så skal der ikke meget til før du har smittet op til flere mennesker hvis du bevæger dig ud i det offentlige rum.

Brug mundbind når du skal ud

Hvis du alligevel ser dig nødsaget til at gå ud på trods af at du er syg – for eksempel i forbindelse med læge besøg eller indkøb – bør du iføre dig et engangs mundbind. Med et mundbind kan du nemlig på effektiv vis beskytte din omverden imod spredning af smitte. Bakterier og vira spreder sig nemlig typisk igennem de mikroskopiske dråber af spyt, de såkaldte aerosoler, som spredes fra dit svælg og fra din næste når du nyser eller hoster.

Et engangs mundbind blokerer for disse aerosoler, og forhindrer således smitten i at sprede sig. Dette er vigtigt hvis du færdes steder med mange andre mennesker, for eksempel bus, tog eller metro. Her har smitten rigtig gode betingelser for at sprede sig. Når du ifører dig mundbind kan du hjælpe andre med at undgå smitte, og dermed gøre dit for at begrænse smittetrykket.

Hvor finder jeg de bedste mundbind?

De bedste mundbind er de såkaldte 3 lags mundbind, som er fremstillet med medicinsk anvendelse for øje. Du bør gå efter lette og åndbare mundbind som er mærket efter CE standarden EN 14683:2019. Du kan se og bestille de CE mærkede mundbind 3 lags til engangs brug hos Testsmart i den online shop på Testsmart.dk

Flere Nyheder