Misbrugsbehandling kan hjælpe dig ud af misbruget

12 november 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Står man midt i et misbrug, så kræver det den helt rette hjælp. Når først et misbrug får godt fat, kan det blive utrolig dominerende for ens hverdag. Der sker nemlig ofte det, at misbruget bliver førsteprioriteten, og det kan være svært at styre den trang, man har. Derfor bliver et misbrug også så vanedannende, da misbruget får lov til at “styre”. 

Som du måske også kan fornemme, kan det være svært at komme ud af et misbrug. Og det er uanset, hvor lang tid man har været afhængig. Derfor er der alle gode grunde til at komme i misbrugsbehandling. 

Hvad kan misbrugsbehandling gøre for dig? 

I misbrugsbehandling kommer du i de bedste hænder. Du får lavet et forløb, der tager højde for, hvordan du bedst støttes, så du kan blive fri for misbruget. Alle mennesker kommer ind med forskellige baggrunde, personlige historier og forskellige behov. Disse ting er alle nogle, der selvfølgelig også tænkes ind i den behandling, man får. 

Misbrugsbehandling handler om meget mere, end at man skal afruses. Det handler også om, at man får den psykologiske støtte, som man også har brug for. Mange misbrug er nemlig blevet en måde at håndtere ting i livet, som er svære. Derfor er der også ekstra behov for, at man kan støttes i de ting, som man måske ikke har kunne rumme indtil nu. 

Når man skal tilbage til sit gamle liv, og man er færdig i behandling, så begynder det hårde arbejde for alvor. Det er her, man får afprøvet de mange redskaber og værktøjer, man har fået. Men – det kan også være guld værd, når man kan komme tilbage på misbrugscentret og få efterbehandling, hvis man har et ønske om det. Efterbehandling er noget, som flere og flere steder tilbyder. Det giver nemlig muligheden for, at man kan få genopfrisket de ting, man har lært tidligere. 

Flere Nyheder