Maler i Århus: Hvid maling er ikke bare hvid maling

13 October 2020 Camilla Skøtt

editorial

Du kan ikke bare gribe den første den bedste maling, du møder hos din lokale farvehandler, forklarer maler i Århus – der er forskelle, og det er vigtigt, at du vælger den rigtige.

Hvid. Modehvid. Knækket hvid. Antikhvid. You name it. Der findes mange forskellige versioner af den hvide farve, og selvom du rent faktisk vælger to bøtter maling med nøjagtig samme farvekode, så syner de ikke nødvendigvis ens på væggen; der er nemlig også forskel på maling.

Det betyder, at du aldrig bør male to sammenstødende vægge med en hvid farve fra hvert sit mærke, ligesom du med fordel kan sætte dig lidt ind i, hvilken hvid du rent faktisk ønsker dig.

Store kvalitetsforskelle

Når det kommer til maling, kan de hvide plastikbøtter hurtigt komme til at se ens ud for det utrænede øje, men maleren i Århus forklarer, at der er stor forskel på kvaliteten – og det er ikke for sjov skyld, at prisen varierer som den gør.

Men hvordan vurderer du så, hvilken spand maling du skal købe med hjem? Og hvor stor er forskellen fra den billigste til den dyreste egentlig? Skal man tro magasinet Gør Det Selv, er forskellen enorm – de har testet 14 forskellige hvide vægmalinger, og faktisk fandt de, at taberen var så dårlig, at ikke engang ville male med den, om de så fik den gratis.

Grunden til at du med fordel kan kaste lidt flere penge efter kvalitetsmaling er, at en god maling ganske enkelt dækker bedre, rækker længere og smitter mindre af. Dækkeevnen har især betydning, for hvis malingen dækker dårligt, skal du male over flere gange, og så kommer du i sidste ende hurtigt til at bruge ligeså mange penge – og arbejde mere end højst nødvendigt.

Derfor: Undersøg markedet, spørg hos din farvehandler og læs gerne en anmeldelse eller to, inden du køber maling.

More articles