Måske skal du overveje en tandprotese?

24 August 2021 Lykke Holzmann Søby

editorial

Ingen af ​​os kan lide at tænke på det, men på et eller andet tidspunkt i dit liv, skal du måske overveje at få tandproteser. Dermed ikke sagt, at det er uundgåeligt for alle. Der er masser, du kan gøre nu og i fremtiden for at forhindre behovet for en tandprotese. Det hele starter med regelmæssige besøg hos din tandlæge hvert halve år. Selv med en regelmæssig tandrensning og kontrol kan det være klogt at få undersøgt behovet for tandproteser. Her kan du læse lidt om hvilke tegn indikere, at du har brug for en tandprotese.

De første tegn

Forstadierne til behovet for tandproteser kan let ses. Hvis du oplever en eller flere af disse lige nu, bør du overveje at gå til din tandlæge med det samme.

Alvorlige Tandproblemer

Det første og mest indlysende tegn er en alvorlig tandpine, der ikke forsvinder. Denne tandpine kan være tegn på råddenskab, der har fundet vej til din nerve og forårsager alvorligt ubehag. Mens en rodkanal kan være en mulighed for at redde tanden, er tanden måske så rådden at den ikke længere kan reddes, hvilket derefter vil kræve et tandimplantat eller en protese.

Røde eller hævede gummer

Følsomt tandkød, der er rødt og hævet, er normalt det første advarselstegn på noget værre. Selvom tidlige tegn på tandkødssygdom eller tandkødsbetændelse let kan behandles med en grundig rengøring og forebyggende midler, som receptpligtig tandpasta og mundskyl, kan en mere alvorlig tandkødssygdom ikke reddes og den kan blive værre med tiden.

Hvis problemet ikke behandles, kan der at opstå knogletab, hvilket resulterer i både tandtab og behovet for tandproteser. Den bedste beskyttelse mod paradentose er forebyggelse, hvilket er en god grund til at besøge din tandlæge straks.

Hvis du oplever de nævnte symptomer eller hvis tandkødssygdommen er nået for langt til at dine tænder kan reddes, har du ikke andet valg end at ty til tandproteser i hadsund.

More articles