Lav dit eget mundbind; find opskrift online

05 august 2020 Astrid Pedersen

Når det er højsæson for smitte med snue eller influenza kan der hurtigt komme lavvande i beholdningen af engangs mundbind på apoteket og hos materialisten. Mange fysiske butikker må melde fuldt udsolgt af personlige værnemidler i disse perioder.

Normalt vil du i en online shop som for eksempel Testsmart kunne købe tre lags engangs mundbind til personlig anvendelse. Disse mundbind er optimale når det handler om at bryde smittekæder og dermed begrænse smittespredning i befolkningen. Men hvad skal man stille op hvis man har brug for mundbind, og selv de online shops er løbet tør?

Hvordan laver jeg mit eget mundbind?

Det er faktisk ikke så svært at lave sit eget mundbind. Selv hvis du ikke er i besiddelse af hverken en symaskine eller de helt store evner inden for håndarbejde eller design kan du sagtens fremstille et funktionelt mundbind. Du kan for eksempel bruge en gammel t-shirt, et tørklæde, en bandana eller lignende materiale.

Der er visse regler, du bør følge, hvis du ønsker at fabrikere dit eget mundbind. Du skal for eksempel anvende stof, som kan tåle at blive vasket ved mindst tres grader og kan tørretumbles uden at miste faconen. Det kan for eksempel være bomuld, hvilket mange t-shirts er lavet af.

Du skal helst kunne lave flere lag, således at en vis filtrering finder sted, og samtidig kunne ånde frit og ubesværet igennem dit hjemmelavede mundbind. Det er vigtigt at dit mundbind slutter tæt til dit ansigt og dækker din næse og din mund. Og så skal du huske at tilføje øresløjfer eller nakkestropper så at dit mundbind bliver siddende på plads.

Hvis du er lidt fiks på fingrene og har adgang til en symaskine kan du fremstille dine egne mundbind med hjælp fra en professionel opskrift. Lav dit eget mundbind efter opskriften på Testsmart.dk

Flere Nyheder