Lasagne – populær hos store og små

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Den oprindeligt italienske ret lasagne har vundet så stor popularitet herhjemme i Danmark, at man næsten skulle tro, at den var en traditionel dansk nationalret. Sammen med andre italienske retter som for eksempel spaghetti bolognese og pizza ha lasagne vundet danskernes hjerter, og har faktisk nærmest udkonkurreret klassikere som hakkebøf, frikadeller og flæskesteg, når det kommer til middagsbordet.

Lasagne – nemt, hurtigt og velsmagende

Dette er ikke uden grund. Lasagne er blandt de retter, som børn elsker – og dette tæller højt i travle forældres bog, når det skal besluttes, hvad der skal serveres til aftensmad i hverdagen. Lasagne har mange gode fordele – og dette er den allermest åbenlyse. De færreste børn vil vrænge på næsen ad en veltilberedt portion lasagne. Og dette gælder også for de voksne!

Ud over det, at lasagne falder i de flestes smag, er det nemt og hurtigt at lave, hvilket er en stor fordel i den travle hverdag. Ingredienser til lasagne – for eksempel hakket kød, lasagneplader, løg og bechamelsovs eller ingredienser dertil – fås i helt almindelige supermarkeder, og du behøver ikke indkøbe special værktøjer eller andet avanceret køkken udstyr, når du skal tilberede en god lasagne. En gryde til kødsovs, et ildfast fad til selve lasagnen samt diverse knive og røreredskaber er ganske fint og tilstrækkeligt, foruden et almindeligt komfur med en standard ovn – ting, som forefindes i et helt normalt dansk køkken.

Lasagne er lækkert – også dagen efter

Og så er der endelig den ekstra bonus ved denne lækre og velsmagende italiener, at den faktisk nærmest blot bliver bedre med alderen – til en vis grænse, og i nedkølet tilstand, naturligvis. En lasagne kan sagtens holde sig i flere dage, hvis den står tildækket i køleskab. Og så bliver den faktisk bare mere lækker og appetitlig af at få lov at trække. Du kan finde opskriften på lasagne på dk-kogebogen.dk

Post Author: Astrid Pedersen