Lad boligadvokaten hjælpe dig med samejekontrakt og ægtepagt

10 March 2018 Astrid Pedersen
Lad boligadvokaten hjælpe dig med samejekontrakt og ægtepagt

Mange ting her i livet kan ikke forudsiges. Og selv om du og din partner lover hinanden evig troskab – og rent faktisk mener det – er det en kendsgerning, at rigtig mange ægteskaber går i opløsning hvert eneste år. Dette kan blive en langtrukken og pinefuld affære for begge parter (og børnene, hvis man har nået at stifte familie), hvis retningslinjerne for, hvorledes skilsmissen skal udføres, ikke er stukket ud på forhånd.

Det kan godt virke voldsomt nedslående midt i forelskelse og nært forestående bryllup at skulle tænke i ægtepagt, samejekontrakt, testamente og lignende. Man er måske mere fokuseret på den lysende fremtid og det liv, der venter forude, med fælles bolig, børn og oplevelser. Men det er vigtigt at sørge for at sikre sig selv, hinanden, og eventuelle børn, skulle der indtræffe ulykkelige hændelser som for eksempel skilsmisse, ophør af samliv, eller måske dødsfald.

Din boligadvokat kan hjælpe dig med ægtepagt

En ægtepagt er et dokument, i hvilket du og din kommende ægtefælle tager stilling til en række juridiske og økonomiske spørgsmål, som relaterer jer til jeres stilling i forbindelse med skilsmisse. En ægtepagt indgås typisk, hvis den ene part har betydeligt mere med ind i ægteskabet end den anden, og måske ønsker at begunstige børn fra tidligere forhold, eller oprette særeje. Hvis du eller din partner for eksempel står til at skulle arve en betragtelig sum penge, kan der oprettes særeje på denne sum, så den ikke deles ligeligt ved skilsmisse eller dødsfald.

Få samejekontrakt på den fælles bolig – boligadvokaten kan hjælpe

Ligeledes er det vigtigt at sikre sig, at der er helt rene linjer i forbindelse med opdeling af boligen i forbindelse med skilsmisse, dødsfald, eller samlivs ophør. En samejekontrakt sikrer, at boligens værdi fordeles retfærdigt. Læs mere om ægtepagt, forskellige former for særeje og samejekontrakt på eboligadvokat.dk

More articles