Kør ikke ræs på din scooter!

18 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu kan man selvfølgelig godt køre på scooter, når man er oppe i alderen og lidt mere fornuftig, men man kan heller ikke løbe fra, at man oftest forbinder en scooter med unge mennesker, der gerne pimper de her motoriserede køretøjer og er letpåvirkelige af deres jævnaldrende til udfordringer.

Og hvis der også er noget, som kendetegner den slags mennesker, så er det, at de tror, at de er uovervindelige.

De har ikke tanke på konsekvenserne af deres gerninger for dem selv og andre, og de tænker generelt ikke så langt ud i fremtiden.

Og hvis man så netop er den type, der godt kan lide fart og mekanik, så vil man nok gerne have sig en scooter i en tidlig alder og se, hvor hurtigt man kan få den til at køre.

Det alene er ulovligt, men om man tuner scooteren eller ej, så er det stadig farligt at køre ræs på den.

Du kan slå andre ihjel

Selvom man måske egentlig ikke ønsker at køre for stærkt eller tage svingene i høj hastighed, køre over for rødt og køre uden styrthjelm, så bliver man måske overtalt af ens “venner” på scootere også til, at det kunne være sjovt.

Og i den alder vil man helst ikke stå ude for fællesskabet, så man føjer sig, eller man er måske den endnu værre type, der opfordrer til den slags, fordi man gerne vil sætte sig i position i vennegruppen, eller man skal kompensere for ens lave selvværd.

Selvom man måske kan være heldig, at der ikke sker nogle større eller mindre katastrofer på ens køretur med de andre, så er det bare et spørgsmål om tid, da man desværre øger chancerne for det, desto oftere man gør det.

Og når man netop slipper godt fra det nogle gange, så tror man, at man kan gentage “succesen” flere gange, og så øger man måske farten.

Og så går det galt…

More articles