Kampen for mere naturskov og større biodiversitet

24 august 2016 Cathrine F.

Verdens Skove er miljøorganisationen for dig, der har et håb for en grønnere fremtid på globalt plan. Deres arbejde udspiller sig både indenlands og i regnskovene i Latinamerika, og går ud på at skabe en skovforvaltning og et udviklingsarbejde i lokalområderne, som varetager og beskytter biodiversiteten i de oprindelige skove. Som støttemedlem eller køber af regnskovscertifikat er du med til at gøre en forskel for både miljø og skovsamfund i nogle af verdens rigeste skovområder.

Fra Nepenthes i 1982 til Verdens Skove i dag 

Verdens Skove startede ud som miljøorganisation tilbage i 1982, hvor de hed Nepenthes. Selvom navnet har ændret sig, er visionen forblevet den samme: at arbejde for en verden med mere naturskov og større biodiversitet. Siden opstarten har mere en 200.000 tilsluttet sig kampen for beskyttelse af Amazonas, ved at købe et regnskovscertifikat, ligesom de mange støttemedlemmer er med til at gøre organisationens initiativer muligt. Verdens Skove har fredet et regnskovsområde på 375 hektar i Nicaragua, med hjælpe fra sine støttemedlemmer – det betaler sig!

Organisationen drives af frivillige, som tror på en grønnere og rigere fremtid, hvor sociale, miljømæssige og økonomiske faktorer spiller sammen på ansvarlig vis. Deres fokusområder er regnskovsbevarelse, skov & klima, vild dansk skovnatur & bæredygtigt træ. 

Større biodiversitet i danske skove

I Danmark handler deres arbejde først og fremmest om skabelsen af mere naturskov, genindføring af oprindelige pattedyr og igangsættelsen af en mere miljørigtig skovforvaltning. Skovene i Danmark er i dag så kontrollerede, at hverken dyr, planter eller træer har mulighed for at sætte dagsordenen i fred for menneskelig indgriben. Verdens Skove ønsker større arealer med vild naturskov i landet, hvor oprindelige arter som europæisk bison og vildsvin igen har mulighed for at holde til.

Gennem oplysningsarbejde, udgivelse af publikationer, dialog med myndigheder og private skovejere, samt politisk arbejde i Skovrådet, arbejder de for at øge fokusset på værdien af et Danmark med mere naturskov.

Støtte til lokale projekter i regnskoven

I Latinamerika arbejder Verdens Skove i Honduras, Bolivia, Panama og Nicaragua. Alle lande ligger langs Amazonas og er hjem for storslåede regnskovsområder, som hver dag trues af vækst og globalisering. Verdens Skove arbejder for at støtte lokale initiativtagere fra de omkringliggende skovsamfund, som kæmper for stærkere rettigheder for den regnskov, de bor og arbejder i. På den måde bliver det sværere for udefrakommende med økonomiske interesser at udnytte regnskovens ressourcer på bekostning af miljøet og de oprindelige folk.

Ønsker du at støtte Verdens Skoves arbejde med skovforvaltning og udviklingsarbejde i regnskoven i Latinamerika, kan du finde mere information på www.VerdensSkove.dk.

 

 

 

 

 

 

 

Flere nyheder