Hvornår har man brug for plastfyldninger?

09 January 2020 Astrid Pedersen
Hvornår har man brug for plastfyldninger?

Plastfyldninger bruges som et alternativ til de traditionelle fyldnings materialer guld og sølv amalgam, når en tand er flækket eller hullet. Har din tand taget skade i en grad, så der er fare for at kæbeknoglen på sigt kan blive kompromitteret, bør du sørge for at få tanden lappet.

Et hul, som er opstået som følge af tæring på emaljen – for eksempel i forbindelse med karies – kan hurtigt brede sig til tandens kerne, og her danne hulrum, hvor madrester og bakterier kan ophobe sig. Et sådant hul gør tanden til en oplagt kandidat for en fyldning. Og er der tale om en af dine forreste tænder, vil du sikkert foretrække, at denne fyldning udføres i et materiale, som ligner de øvrige tænder.

Hvordan foregår udførelse af en plastfyldning?

Hvis din tandlæge vurderer, at en plastfyldninger velegnet til at lappe et hul i din tand, vil han eller hun starte med at bore hullet ud, således at alt inficeret og dødt væv er borte. Diverse infektioner skylles bort, så hullet er rent og det omgivende tand materiale sundt. Hernæst tilpasses plastfyldningen tandens facon, og når den er fin og ensartet, tørres den ved hjælp af en særlig lampe. Moderne plast materialer er så hårde og robuste, at de også kan anvendes i kindtænder – og du vil kunne tygge straks efter behandlingens afslutning.

Med en plastfyldning er du sikret en plombering, som kan holde i mange år, og som stort set ikke kan ses. Du behøver ikke at være nervøs for om din plastfyldning skulle gå hen og løsne sig. Skulle det alligevel ske, er det forholdsvis let at reparere skaden, hvis du sørger for at passe dine regelmæssige tandlæge besøg.

Du kan læse mere om dine muligheder for at få udført plastfyldninger i Bramming hos Tandlægehuset i Bramming på hjemmesiden tanddoctor.dk

More articles