Hvorfor fragter man dyr til udlandet?

26 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er en fejlforståelse af, at dyretransport er sådan noget, hvor man stuver en masse landsbrugsbesætninger sammen på en krampagtig plads og kører dem ned gennem Europa i en lastbil, hvor de dyr af hedeslag og ikke har plads til at lægge sig ned eller få noget at spise eller drikke.

For det første ville det ikke være lovligt med den slags dyretransporter, og hvis det nu var tale om at fragte dyr til slagtning – som jo også er en del af det at fragte dyr – så ville det være en dårlig forretning, hvis produktet døde undervejs og skulle aflives.

Nogle gange kan det bare bedre svare sig at fragte slagtekvæg til udlandet, hvor det så bliver sendt videre som kød til salg eller lignende.

Men der foregår jo også mange andre former for dyretransport, hvilket man blandt andet kan få udført af www.nanissen.dk.

Dyretransport til mange formål og anledninger

Det kan jo være helt ned til sådan noget simpelt, som at man skal have transporteret ens kæledyr i ental eller flertal over lange, lange afstande, som der skal foregå med fly eller skib.

Men det kan jo også være helt op til, at man har nogle cirkusdyr, der skal rejse rigtig langt for at optræde.

Så sender man også dyr som gaver mellem mange lande som en diplomatisk foranstaltning, og her er det jo også vigtigt, at de dyr kommer sikkert frem.

Det kunne også tænkes, at man skal have fragtet nogle dyr til og/eller fra en zoologisk have, og i den ombæring kan det også være, at dyrene skal til en speciallæge til operation, som foregår længere væk, end hvor dyret holder til i en zoologisk have.

Således kan man have behov for at transportere dyr over kortere og længere afstande, som man skal have professionel hjælp til.

Flere Nyheder