Hvorfor anskaffe et gyngestativ til haven?

22 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Der er mange gode grunde til at udstyre haven med et lækkert gyngestativ i høj kvalitet. Først og fremmest har børn godt af at lege udendørs i den friske luft. Samtidig er det sundt for børn at bevæge sig et vist antal timer om dagen – og derfor har du som forælder pligt til at sørge for at dine børn kommer ud og lege hver dag og ikke bare sidder og lader sig passivt underholde med spilkonsoller eller tablets.

Det kan godt være op ad bakke at skulle ledsage de små hen på legepladsen hver eftermiddag og i weekenderne for at sikre at de får stimuleret deres sanser. Især hvis man har andre ting at lave – for eksempel aftensmad til familien eller rengøring af boligen. Med et gyngestativ i egen have kan du trygt lade børnene boltre sig imens du varetager andre gøremål. Og så er det nemt at holde øje med ungerne mens de gynger lige uden for vinduet.

Der ud over er det at gynge rigtig sundt for børn, lige fra de tidligste udviklings stadier. Selv det lille barn har godt af at blive skubbet blidt i gyngen af mor eller far. Bevægelsen frem og tilbage virker beroligende og styrker samtidig barnets balance sans, idet det vestibulære system stimuleres.

Større børn, som selv kan sætte fart på gyngen, styrker de samme sanser samt bevægelse og koordination. Du vil med et gyngestativ i egen have kunne give dine børn mulighed for timevis af opbyggelig og sund leg, som giver trætte og afslappede børn ved dagens afslutning.

Hvilket gyngestativ skal jeg vælge?

Der er faktisk rigtig mange muligheder for at vælge gyngestativ. Du kan med fordel vælge et gyngestativ af en vis størrelse, med plads til to eller flere gynger. På den måde kan dit barn have venner på besøg som kan gynge med uden at skulle vente på tur. Læs mere om anskaffelse af gyngestativ på https://husblog.dk/saadan-finder-du-det-rigtige-gyngestativ/ 

More articles