Hvilken slags terapi skal jeg vælge?

15 oktober 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker bruger samtale terapi og kognitiv terapi til at bearbejde slemme, længere varende traumer og livskriser. Psykoterapi er for så vidt også en rigtig god måde, hvorpå du kan blive meget klogere på dig selv og udvikle de rette mentale redskaber til at komme videre.

Men psykoterapi er ikke altid tilstrækkeligt, når det handler om at løse problemtikker, som har en dyb rodfæstelse i kroppen. Det kan for eksempel være stress, som kan sætte sig i såvel hjernen som i organerne og bevæge apparatet. Når du lider af kronisk stress, vil der nemlig som følge af dit øgede alarm beredskab kunne opstå betændelses tilstande i kroppen.

Dette kan hurtigt gå hen og blive rigtig smertefuldt, og særdeles hæmmende for dine kropslige udfoldelser. Kroppen vil tillægge sig dårlige vaner for at arbejde uden om disse smerter, hvilket kan betyde, at du udvikler uhensigtsmæssige måder at bruge din krop på. Man kan således tale om, at kroppen lagrer din stress, selv når du mentalt, kognitivt og intellektuelt er kommet ud over sygdommen. Det er derfor nødvendigt at arbejde med kroppen for at få de sidste dårligdomme ud af systemet. Og her kan kropsterapi være ganske givende.

Hvad får jeg ud af krops- og psykoterapi?

Den ultimative løsning er at kombinere krops- og psykoterapi – det vil sige, finde en behandler, som både er uddannet kropsterapeut og psykoterapeut. Hos Birgitte Jørgensen kan du kombinere din psykoterapeutiske behandling med en kropsterapeutisk. Birgitte Jørgensen har stor indsigt i begge behandlings former, og anvender dem efter behov. Du vil opnå en øget indsigt i de mekanismer og mekanikker, som opstår i samspillet mellem krop og sind, samt en bedre kropsbevidsthed, som kan hjælpe dig med at bruge din krop mere optimalt i det daglige.

Du kan læse mere om krops- og psykoterapi i aalborg på kroppsykoterapeut

Flere Nyheder