Hvem kan være bobestyrer i arvesager?

31 oktober 2016 Emilie Jacobsen

Når en person dør, siger man, at man skal skifte deres bo. Det vil sige, at deres gæld skal gøres op, og at arven skal fordeles mellem arvingerne. Der er flere forskellige, der kan blive bobestyrer. Det afhænger af, hvad arvingerne vælger. Hvis afdøde havde en ægtefælle, vil ægtefælle typisk sidde i uskiftet bo, indtil han eller hun selv dør. Det vil sige, at man venter med at gøre arven op, til begge parter i ægteskabet er døde. Det kan gøre, at ægtefællen har mulighed for at blive i huset, når den anden dør. 

Ellers kan man få udpeget en bobestyrer af skifteretten eller vælge et privat boskifte. Her kan man dog også sagtens finde en bobestyrer. Det kan for eksempel være en advokat. Hviid Advokater har stor erfaring på området og kan hjælpe dig sikkert igennem processen. 

Det er meget forskelligt, hvem man vælger som bobestyrer. Det bedste er at vælge en person, som alle arvingerne stoler på. Det kan være en advokat, men det kan også være en privatperson. Det vigtigste i arvesager er, at der ikke opstår splid mellem arvingerne. Det handler derfor om at finde en dygtig bobestyrer, der kan navigere i det farvand af følelser og penge, som det at skifte bo er. 

Det er altså i høj grad op til arvingerne, hvordan man vælger at skifte bo. Det afhænger af, hvilke ønsker de har til en bobestyrer. Mange ønsker nok, at det er en, der ikke er alt for dyr. Bobestyrer pris kan variere meget. Det kan derfor være en god ide at undersøge, inden man vælger en bobestyrer. Hviid Advokater har nogle meget rimelige priser på området. De gør meget ud af, at der er stor gennemsigtighed i forhold til, hvor meget det vil komme til at koste dig, at de skifter bo for dig. 

Bobestyrerens salær afhænger selvfølgelig først og fremmest af, hvor omfattende en arvesag det er. Jo mindre der er at arve, jo hurtigere vil boet kunne gøres op. Hos et advokatfirma som Hviid Advokater kan du se deres priser på nettet. Når du henvender dig til dem, kan de også give dig en cirka pris på, hvor meget det vil komme til at koste. Hvis der er mange arvinger at tage hensyn til og mange forskellige ejendele, for eksempel flere huse og virksomheder, vil det typisk tage længere tid og være en dyrere sag. Hvis der ikke er så meget, er det en hurtigere og billigere sag. 

Flere nyheder