Hvad skal jeg med en boligadvokat?

08 August 2019 Astrid Pedersen
image

En boligadvokat er din uvildige og uafhængige rådgiver, når du står for at skulle købe ny bolig. At boligadvokaten er uafhængig, betyder, at han eller hun ikke får betaling fra for eksempel et realkredit institut, en ejendomsmægler eller andre interessenter i handelen – kun det honorar, du giver ham eller hende.

Dette betyder, at boligadvokatens eneste interesse er at rådgive og vejlede dig på bedst mulig vis omkring din bolighandel. I modsætning til ejendomsmægleren, som får provision eller salær af hver solgt bolig, vil din boligadvokat ikke have nogen særlig interesse i, at du køber boligen. Ejendomsmægler er der imod sælgers mand. Det er besluttet ved lov, at en ejendomsmægler ikke må repræsentere mere end én part i en bolighandel. Og da mægler mest af alt er interesseret i at få boligen solgt, vil han eller hun typisk tage sælgers parti.

I praksis betyder det, at mægler ikke kan forventes at give dig mere information, end han eller hun er absolut forpligtet til. Og således kan der være vigtige forhold, som kan være af udslagsgivende karakter i forhold til din beslutning om et køb, som vil blive udeladt.

Få hjælp til bolighandel fra din boligadvokat

Her kan din boligadvokat komme til undsætning. Når du skriver under på din købsaftale, skal du sikre dig, at denne er forsynet med et såkaldt advokat forbehold. Dette giver din advokat fjorten dage til at læse al relevant dokumentation vedrørende ejendommen og handelen grundigt igennem, for på den måde at danne sig et overblik over eventuelle sagforhold, som potentielt kunne påvirke din beslutning om køb af boligen. På den måde kan han eller hun holde dig informeret herom, så du har en chance for at springe fra handelen – eller i hvert fald gennemføre denne på et oplyst grundlag.

Du kan finde din boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles