Hvad koster en tinglysning af et skøde?

02 June 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Dit skøde på din bolig er dit bevis på at du ejer den. For at det skal være juridisk bindende skal det være tinglyst. En tinglysning er ikke gratis. En pris på et skøde ligger fast. Det koster 1750 kr. samt 0,6% af købssummen at få det tinglyst. Det er en god ide at få en boligadvokat til at lave det praktiske, så du sikre dig at processen går hurtig og smertefri.

Det er vigtigt at tinglysningenprocessen går relativ hurtig, for indtil den er godkendt, kan sælgers kreditorer forsat tage pant i boligen, også selvom du har overtaget den og er flyttet ind for længe siden.

Udnyt din boligadvokats ekspertise

En boligadvokat er en jurist der har specialiseret sig i bolighandel. Det betyder at han er ekspert i at råde og vejlede dig i alle købets faser. Lige fra når du er igang med at kigge på forskellige boliger, til når du har besluttet dig og går i gang med at forhandle pris med sælger. 

Til at starte med kan advokaten undersøge, om der er lokalplaner der kan påvirke din beslutning om at købe bolig i det område. Det kan være gode som såvel dårlige. Måske er der planer om et nyt indkøbscenter eller en park i nærområdet, men det kan også være at du ender med en motorvej i baghaven. Det er noget de fleste ikke hilser velkommen. 

Senere kan han på dine vegne forhandle med sælger og ejendomsmægler. Ofte vil han have langt større erfaring og også vide hvilke emner han skal nævne for at få et nedslag i prisen.

Sidst men ikke mindst kan han også sikre at der er lavet de rigtige forbehold i købsaftalen, der sikre dig at du ikke ender med at skulle ordne fejl, som du måske finder på et senere tidspunkt efter at du har overtaget lejligheden.

More articles