Hvad kan du selv gøre hvis uheldet er ude og du får et stennedslag?

20 April 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Desværre hedder det ikke hvis men mere når du får et stennedslag i din forrude. At undgå at få et stennedslag er mere end svært. Det er stort set umuligt, uanset hvor godt og forsigtigt du kører bil og holder afstand til andre bilister og nedsætter farten, hvis du kan mærke at der er sten på vejen. Derfor er det også mere relevant at vide, hvad du kan gøre når det sker.

Hvad kan du selv gøre?

Når forskrækkelsen har lagt sig over det høje smæld og man har sundet sig over den ærgrelse der uværlig kommer når det sker. Det vigtigste er at du så vidt muligt undgår at køre videre i bilen. Det skyldes at bilens bevægelser får ruden til at arbejde videre og så kan revnen blive så stor, at det er nødvendigt at udskifte forruden i stedet for at reparere den. Er stennedslaget mindre end en 2 kr. kan man i de fleste tilfælde lime ruden og ved hjælp af et vakuums værktøj og UV varme få ruden til at være så god som ny. 

Hvis forruden skal erstattes med en ny

Hvis revnen er så stor at forruden skal udskiftes bør du starte med at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle men ikke alle dækker stennedslag. Derefter kan du på internettet søge på carglass priser og se hvad det koster at få udskiftet ruden. Husk det er vigtigt at det er en original rude, da din bil ellers risikere at miste værdi og det kan blive svære at sælge den på et senere tidspunkt. Ring gerne til et par værksteder og hør om der er forskel i deres priser eller om de har en service, hvor de kommer til dig, så du undgår at skulle køre i en bil med en ødelagt rude, som kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

More articles