Hvad er Ir teknologi?

10 november 2019 admin

editorial

Infrarød-teknologi er et andet ord for Ir-teknologi og er et ord for, hvordan man kan overføre information trådløst via infrarødt lys. Teknologien gør det muligt, via elektromagnetiske bølger at sende information frem og tilbage mellem modtager og afsender.

Forklaret på en anden måde, så kan Ir teknologi sammenlignes med et trådløst internet, hvor det er muligt at sende informationer, uden at være tilkoblet via kabler. Det er altså en smart og hurtig måde, at sende og modtage informationer på. Udover at det er ideelt til at sende og modtage informationer, er det også en yderst velegnet teknologi inden for mange forskellige brancher. Fra trådløs kommunikation til produktion af varmelamper til tørresystemmer. Danmark har flere firmaer, der beskæftiger sig med udvikling af produkter, der bruger ir-teknologi som udgangspunkt i deres produkter.

 

Hvordan kan IR-teknologi bruges?

En af de steder ir-teknologien er blevet brugt, er til at skabe varmelamper til udendørs brug. Her skabes der en varmelampe via ir-teknologi og det har været muligt at skabe et produkt, der aldrig skal rengøres og man slipper for at hente gas i tide og utide.

 

Hvem beskæftiger sig med ir-teknologi?

Er af de virksomheder der beskæftiger sig med ir-teknologi er http://netek.dk/. Netek udvikler tørresystemer til gavn for virksomheder i hele verden ved hjælp af ir-teknologi.

Anvendelsen af ir-teknologi er altså temmelig bred, fra varmelamper, der kan varme en op, en råkold efterårseftermiddag til højteknologiske tørresystemer.

 

Ir- teknologi er miljøvenlig og CO2 besparende

Ved at benytte Ir-teknologi er det muligt at nedsætte eks. tørretiden og derfor mindske elforbruget med op til 90%. Det betyder at ir-teknologien i den grad er miljøvenlig og med til at nedsætte CO2 forbruget. Udover at være miljøvenlig er ir-teknologien også med til at øge produktiviteten, mindske pladsforbruget og energiforbruget.

Så der er mange gode valide grunde til at vælge IR teknologi til i sin hverdag. 

 

Flere Nyheder