Hvad er et røgeri?

15 March 2022 Steffen Petersen

editorial

Et røgeri har flere færdigheder når det kommer til behandling af mad, det kan være at man gerne vil have en anden smag, eller bare en anden holdbarhed på madvarerne. Et røgeri er et sted hvor de røger, konserver madvarer. Der findes mange røgerier i Danmark, men hvad laver de egentligt og hvad der deres formål?

Det kan du få svar på i artiklen her, så læs med, hvis du ønsker at vide mere.

røgeri

Behandling af fødevarer

Hos et røgeri bliver det tit forbundet med at røgerier behandler de fleste madvarer, det kan være for eksempel fisk eller andre kødprodukter som skinker, pølser og flæsk med mere. Hvis man ser på den traditionelle del, så røges produkter for at forlænge holdbarheden på fødevarerne, hvor andre gør det udelukkende på grund af smagen.

Hvordan foregår det?

En røgning foregår på den måde at man hænger madvarerne op på riste, spid eller brænde alt efter hvilket resultat man vil have i forbindelse med smage. Ellebrænde bruges typisk på Bornholm og det forklarer de store åbne skorstene på de fleste røgerier. Brændet bliver ikke antændt lige under emnerne, da de hverken skal grilles eller ristes.

Der bør kun være gløder når man skal røge madvarer, det kræver derfor nøje overvågning og de rene flammer skal kvæles og kan gøres med en våd klud på en lang stang. Der er mange steder der anvender savsmuld da forbrændingen lettere kan styres ved savsmuld.

Find et røgeri

Det kan være meget nemt at finde et røgeri hvis man benytter sig af internettet. Man kan hurtigt hoppe ind på sin fortrukne søgemaskine og søge på for eksempel “Røgeri i København” og så vil der komme en masse søgeresultater op for dette område, du bør dog skrive dit eget område ind i søgefeltet. Du kan også benytte dette link vi har fundet frem til dig: https://www.roegeriet.dk/.

More articles