Hvad er dieselolie?

30 september 2021 Steffen Hansen

editorial

I dette indlæg vil vi afdække hvad dieselolie er, og hvilke forskellige slags typer der findes. Vi vil også komme omkring, hvad du kan bruge det til. Læs med her og bliv klogere på emnet. 

 

1. Hvad er dieselolie?

Dieselolie er brændsel til drift af diesel motorkøretøjer. Dieselolie har en langt række fordele modsat andre brændselstyper. Du har måske bemærket, at hos din lokale benzintank er diesel ofte betydelig billigere end almindeligt blyfri benzin. Det er dels fordi det er billigere at fremstille end almindeligt benzin. Det kræver mindre bearbejdning og er faktisk også mere miljøvenligt end almindeligt benzin. Der findes mange nyere køretøjer i dag, der kører på diesel, da det kan hjælpe mod den i stigende CO2 udledning i samfundet. Det er dog vigtigt, at du orienterer dig om, hvilken benzintype du skal fylde på din bil. 

 

2. Forskellige typer af dieselolie

Der findes forskellige slags typer af dieselolie, der alle passer til bestemte køretøjer. Det er vigtigt, at du finder den rigtige dieselolie til dit køretøj. Ellers kan du risikere, at du skader dit køretøj og det derfor ikke kan køre. 

– Til almindelige personbiler, der skal du bruge det som hedder transportdiesel. Det er den eneste type af dieselolie, som du må bruge til din bil. Det er også den eneste type, som du kan finde ved tankstationer. 

– Til større køretøjer, såsom traktorer, skal du bruge det, som hedder landbrugsdiesel. Det er dieselolie til køretøjer, der ikke skal befærde sig ude på offentlige veje. Denne type dieselolie kan også være farvet. Det er vigtigt, du kun bruger landbrugsdiesel til de køretøjer, der bruger det. Du må ikke bruge det til personbiler. 

 

3. Hvem forhandler det?

Der findes mange firmaer, der specialiserer sig i salg af dieselolier til forskelligt slags køretøjer. Det er vigtigt, du finder det korrekte. Vi kan anbefale, at du besøger https://danskfyringsolie.dk/landbrugsdiesel-38/, hvor du kan finde landbrugsdiesel, hvis du skulle stå og mangle det til din traktor eller lignende. 

Flere Nyheder