Høretab? Book tid til undersøgelse hos Hørecenter Silkeborg

22 May 2018 admin
hørecenter

Hvis du ofte oplever, at du må bede din samtalepartner gentage sig selv, når du for eksempel er på café eller restaurant, kan dette være et signal om, at din hørelse er på retur. Det samme gælder, hvis du ofte tager dig selv i at skrue ekstra op for radioen eller fjernsynet for at kunne høre dialogen. Og hvis du bliver irriteret over baggrundsstøj, når du prøver at føre en samtale, bør du helt klart være ekstra opmærksom på din hørelse.

HVORFOR MISTER JEG HØRELSEN MED ÅRENE?

Det, man kalder ”aldersrelateret høretab”, eller på latin: Presbycusis, sker som regel gradvist, når vi kommer over de 60 år. Denne form for høretab påvirker begge ører ligeligt, og kan derfor være svær at konstatere for den, som det rammer i de tidlige stadier.

Aldersrelateret høretab kan være påvirket af arvelige faktorer. I nogle familier taber man hørelsen forholdsvis tidligt, og for andre mennesker sker det aldrig. Presbycusis forårsages blandt andet af forkalkning af knoglerne i det indre øre, samt tab af sansecellerne (”fimrehårene”) i øresneglen. Ligesom forskellige mennesker oplever forskellige grader af forkalkning og generelt forfald i løbet af deres alderdom, vil der være forskel på graden af høretab, folk oplever individuelt.

Det første, der rammes, er evnen til at øre lyde i de høje frekvensområder. Disse indbefatter blandt andet barnestemmer, fuglekvidder, eller de høje strygere i klassiske musik. Derfor skal du være særligt opmærksom på, om du har vanskeligt ved at forstå, hvad dine børnebørn siger – eller om der mangler noget, når du går tur i forårssolen eller lytter til radioen. Det kan nemlig være tegn på høretab.

MED ET HØREAPPARAT KAN DU GENVINDE HØRELSEN

Selv om det fysiske sanseapparat er gået tabt, kan du genvinde din hørelse med et høreapparat af høj kvalitet. Book tid til en samtale og en gratis høretest på https://www.audika.dk/hoerecentre/Jylland/Audika-Silkeborg

More articles