Højbed der passer til din have

15 april 2020 Mette Nielsen

editorial

Drømmer du om at fylde dit køleskab med grøntsager, du selv har dyrket i dine højbede i haven, så er det da bare med at komme i gang med projektet. Det behøver ikke at tage lang tid, før du er klar til at så gulerødder, grønkål og løg.

Hvis du går og overvejer at lave højbede i din have, så er det et godt tidspunkt at komme i gang. Men før du tager ud for at købe ind til dine nye bede, så er der flere ting, du lige skal overveje først. Tænk dig om to gange, så du ikke risikerer at blive ked af dine højbede efter kort tid, så du er nødt til at lave det hele om igen.


Vælg en stil og en placering
Når du skal i gang med dit højbed eller dine højbede, så er der flere ting, du skal overveje. For det første skal du kigge dig rundt i din have og tage stilling til, hvor dit højbed skal stå. Hvor vil det stå godt i haven uden at fylde for meget eller se klodset ud. Hvor vil dit højbed faktisk pynte i haven, og hvor vil det samtidig stå godt i forhold til sol og skygge – det skal du også tænke over.

Når du har besluttet dig for en placering, skal du tænke over størrelsen. Hvor store skal højbedene være og hvor høje vil du gerne have dem? Det er også et spørgsmål, du er nødt til at tænke over og tage stilling til. Det handler om temperament, når det kommer til den slags og er forskelligt fra person til person.

Er du nogenlunde sikker på størrelse, højde og placering, så skal du til slut overveje, hvilket materiale dine højbede skal laves i. Her bør du vælge efter, om du er til den rustikke stil, den rå stil, den stilrene og moderne, den romantiske eller noget helt andet, og så kigge efter udvalget hos en forhandler. Her kan du blive meget klogere. 

Flere Nyheder