Hav omtanke for miljøet med plastikasser

21 October 2020 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det er både godt for miljøet og skidt for miljøet, at du benytter plastikasser, om det så er til hjemligt brug, eller du benytter dem ude på din arbejdsplads.

Det kommer selvfølgelig også an på, hvordan de er lavet. For hvis de er lavet af genanvendelige materialer, hvor der er lavet omtanke for miljøet, eller man har gjort noget godt for miljøet på anden vis fra producentens side, når man har fremstillet en plastikkasse, så det hele gik i nul, eller det ligefrem gav plus på bundlinjen for at lave plastikkassen, så er det godt nok.

Men ofte vælger man sådan en løsning med plastikkasser, hvor man køber de billige, der virkelig har forurenet miljøet, fordi man har skabt dem på lette måder, der gør dem billige, men som virkelig så også skader miljøet.

Den slags skal du undgå.

Du gør (måske) noget godt for miljøet med plastikkasser

Dog skal det jo også lige indvendes, at hvis ens plastikkasser bliver brugt mange gange og tit, gerne over flere år, så er det jo smart at gøre, hvis alternativet nu var, at man brugte en masse engangskasser, som der virkelig ville straffe miljøet ved at blive lavet, og de heller ikke var genanvendelige.

Men det kræver – igen – at man bruger de kasser med omtanke, for hvis man nu har mad eller andet indtageligt nede i de kasser, så kan farve eller andet materiale måske smitte af fra kassen og ind i føden, hvorfor man rammer folk negativt på sundheden, som skal indtage den.

Desuden skal man også tænke på, hvordan man bortskaffer dem i sidste ende.

Det er der heldigvis mange måder at gøre på, og det kunne være emnet for en hel anden artikel, men det vigtigste er altid at læse på kassen, hvis det står der, hvor den skal bortskaffes, samt at man gør det efter, hvad man har af mulighed nær en.

More articles