Har du det rette gulv derhjemme?

10 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Skal vi være helt fair, så er det jo ikke det mest besværlige at have et betongulv for eksempel.

Der skal meget til, før det går i stykker – så kan det dog kræve en god omgang renovering – men ellers kan det holde til meget, det er nemt at gøre rent og så videre.

Men derimod er det ikke pænt, det holder ikke på varmen, så den slags gulve bruger man mest i kældre, hvor de også kan holde tæt ved vandskader og udgøre en del af fundamentet for en bolig.

Så kan man have et laminatgulv af en art, hvor det skal ligne et andet materiale. Dette lægger man ofte oven på et tidligere gulv, der måske ikke er så pænt længere, men man orker ikke eller har ikke råd til at udskifte det, så man vælger at lægge en ny overflade på.

Men det er jo lidt snyd, og det ved man nok også selv, og andre kan begynde at påpege dette.

Den mest velkendte gulvtype, som du blandt andet kan få hos https://assensgulv.dk/ , er gulve af træ.

Selv i gamle dage var den slags det eneste, man havde af mulighed for at have af gulvtyper, men gulvene var så ofte skæve, og de var lagt med træbjælker eller lignende – de andre materialer var jo ikke opfundet.

Nu om dage kan man have trægulve helt i vater og af mange materialer, men trægulve kræver dog også en del vedligeholdelse, og her mener vi ikke bare, når det skal vaskes.

Her kan være tale om gulvafslibning, gulvafhøvling med videre, og man skal passe godt på det, da der hurtigt kan komme mærker på det, brændte overflader, falmen fra sollyset med videre, men hvis man forstår – og har råd til – at vedligeholde sådan et gulv, så vil man også holde af det på lang sigt.

Flere Nyheder